Despre JazzDanceArt ¦  Program  ¦ Imagini  ¦ Contact

Stiluri abordate

 

 

  • Broadway Jazz - stil dezvoltat in musicalurile de pe Broadway (Chicago, Cats, All that Jazz etc)
  • Modern Jazz (combina elemente de hip-hop, funk, r&b, street dance)
  • Lyrical (dans cu miscari lente, senzuale, pline de pasiune, menite sa transmita mesaje de dragoste, de tristete, de duiosie, etc..)
  • Latin jazz (se invata structuri de pasi din dansul latino -american)
  • Tribal (elemente de dans oriental, african, asiatic)
  • Contemporan (elemente de miscare fireasca, naturala)

 

Jazz dance

 

Jazz dance-ul este un domeniu al dansului foarte iubit si folosit in toata lumea. In scoli si licee se face jazz dance, se sustin spectacole, se creaza competitii, si bineinteles este dansat in celebrul “High school musical” Ce mai, jazz dance-ul este un stil foarte cautat. De ce? Am putea spune ca este deja o moda. Si, ca multe alte trenduri, si acesta a pornit din Statele Unite ale Americii.

Ce ofera? Oferta este foarte generoasa. Acest stil de dans este special tocmai pentru ca in el se regasesc o multime de alte stiluri: hiphop, r&b, soul, funk, retro, musical (Broadway style), latin, lyric, tribal, contemporan....si lista poate continua.Fiecare dansator sau coregraf de jazz dance are libertatea sa isi formeze stilul propriu in functie de abilitatea fiecaruia de a jongla cu schimbarea de ritm si cu cerintele muzicii pe care danseaza.

Artisti de renume ca Madonna, Kylie Minogue, Britney Spears, Cristina Aguilera, Pussycatdolls,... folosesc jazz dance-ul in show-urile lor, la toate concertele de muzica pop, la toate ceremoniile de deschidere se danseaza jazz dance.

 

Cum se desfasoara cursul

 Cursul debuteaza cu exercitii usoare de aerobic combinat cu pasi de dans, cu elemente de stretching, cu exercitii desfasurate la sol, acest antrenament dezvoltand flexibilitatea musculara, mobilitatea articulatiilor si contribuind la mentinerea conditiei fizice.

Apoi, se trece la partea propriu-zisa de dans care presupune exersarea miscarilor de maini, umeri, cap, solduri, exersarea deplasarilor, a structurilor coregrafice specifice fiecarui stil de dans in parte. Cursurile se bazeaza pe tehnici variate, pe o mare diversitate de stiluri si pasi, pentru ca, dupa ce cursantul devine stapan pe corpul sau si pe cunostintele sale in materie de dans, sa poata fi capabil sa-si alcatuiasca singur succesiunea de pasi care sa-l reprezinte cel mai bine.

 

 

 

 

Dans contemporan

 

Dansul contemporan da posibilitatea cursantului sa-si valorifice propriul potential energetic, sa fie constient de relatia stransa intre miscare si respiratie, sa utilizeze si sa perceapa spatiul si timpul.

 

Ce ne invata acest cursTrebuie sa ajungem sa simtim efectele antrenamentului si in viata noastra de zi cu zi. Daca ajungem sa ne constientizam propriul corp, este bine sa mergem in profunzime, lucru care ne va da foarte multa siguranta in miscare. Vom incepe astfel sa utilizam miscarile pe care le-am invatat ca pe forme de exprimare proprie si vom constata ca apar schimbari spectaculoase in perceptia noastra asupra lumii si in perceptia lumii asupra noastra. Vom putea deveni mai stapani pe noi, mai puternici, mai increzatori, pe langa faptul ca vom avea un corp mai bine intretinut, mai elastic, mai putin anchilozat, mai usor. Muzica ne va fi si ea de mare ajutor. Vom invata sa exploram muzica cu ajutorul formelor de miscare a propriului corp.

 

 
JAZZ DANCE ART
JAZZ DANCE ART

Copyright © 2010 Jazz Dance Art & RomaniaExplorer.com                                                   Contact